Het Burgerberaad G1000Zuid-Holland is halverwege. We zitten midden in de creatieve fase, het Burgerforum. Ongeveer 175 deelnemers doen mee aan deze tweede fase van het Burgerberaad. In twee bijeenkomsten werken ze in groepen de ideeën van de Burgertop uit tot concrete voorstellen. 

Het Werkatelier voor de deelnemers van het thema wonen was op donderdag 9 februari. Ze zijn daar bezig geweest om hun ideeën tot concrete voorstellen om te vormen. Ze kregen daarbij, als ze dat wilden, assistentie van een facilitator (iemand die het groepsgesprek begeleidt) of een schrijver (die kan helpen met het verwoorden van de ideeën).

De deelnemers leggen nu de laatste hand aan hun voorstellen. Die worden op deze website gepubliceerd in de aanloop naar de Burgerraad. Hier kun je alvast een kijkje nemen.

Voor Wonen is de Burgerraad op zaterdag 25 februari. Alle deelnemers aan het Burgerberaad over dit onderwerp nemen dan de voorstellen door, om er daarna over te stemmen. De voorstellen die door de meerderheid worden gesteund, komen in het Burgerakkoord. Wil je erbij zijn? Je kunt je aanmelden als toeschouwer.